Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Το πρόγραμμα της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης των Βόρειων Τζουμέρκων.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ   Κ Ι Ν Η Σ Η
ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
        ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
Κατσικάς
 
            (Καθηγητής Βιολόγος)

Αγαπητές-οί  συνδημότες
-  Η Ανεξάρτητη Δημοτική κίνηση Βορείων Τζουμέρκων, μπροστά στη πρόκληση «Καλλικράτης», στη νέα διοικητική δομή της χώρας μας,φτιάχτηκε  για να απαιτήσει «διεκδικητικά», ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή μας.
- Η Κίνησή μας «Ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη» μακριά από κόμματα – χρίσματα και παρατάξεις θέλει και μπορεί  να αγωνιστεί για τα δικά σας αιτήματα, θέλει να διεκδικήσει χωρίς συμβιβασμούς  την έξοδο της περιοχής μας από τη συνεχή απομόνωση.
- Ο συνδυασμός μας αποτελείται από καταξιωμένα άτομα διαφόρων επαγγελμάτων, με εμπειρική και επιστημονική γνώση, με διοικητικές ικανότητες, με πλούσια κοινωνική δράση και προσφορά. Θέλει και μπορεί να επιφέρει στις 24 τοπικές κοινότητες του νέου Δήμου μας    την ισόρροπη ανάπτυξη.
- Αρχή μας να ακούμε, να καταγράφουμε , να ιεραρχούμε, να προγραμματίζουμε μαζί σας.      Να καταπιανόμαστε με τα απλά τα καθημερινά προβλήματα : (ιατρική φροντίδα, Σχολεία με μόνιμους Δασκάλους και καθηγητές, καθαριότητα, Ύδρευση-Αποχέτευση, φωτισμός, οδοποιία κ.λ.π).
- Να διεκδικούμε και να δίνουμε λύση στα μεγάλα που μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα του τόπου μας όπως :  ( βασικές υποδομές για τουριστικές ανάπτυξη, ανάδειξη χαράδρας Αράχθου – Καλαρρύτικου ποταμού, αξιοποίηση ελατοδάσους- πευκοδάσους, ανάπλαση χώρων και πλατειών, 2η  και 3η επαρχιακή οδό, σύνδεση με Εγνατία και Ιόνια οδό, προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς κ.λ.π.).
- Έχοντας το θάρρος να σας κοιτάξουμε στα μάτια, γιατί δεν «χρωστάμε» σε κανένα , τολμάμε να ζητήσουμε την ψήφο σας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 και πιστεύουμε   ότι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με πράξεις στην Αναβάθμιση της περιοχής μας,     σε ένα καλύτερο μέλλον των Β. Τζουμέρκων, όσο δύσκολο και αν φαντάζει,                  γνωρίζοντας καλά τα χρόνια προβλήματα του νέου Δήμου μας.
Πιστεύουμε ότι η ψήφος σας θα μας δώσει τη δύναμη να ανταποκριθούμε                   στις προσδοκίες σας και να δημιουργήσουμε:
 - ένα σύστημα υπηρεσιών ευέλικτο και αποτελεσματικό
- ένα Δημοτικό Συμβούλιο που θα βρίσκεται δίπλα σας, να αφουγκράζεται τις ανάγκες και να προωθεί την επίλυση των προβλημάτων, με Τοπικές κοινότητες – συμβούλια                  και εκπροσώπους αυτών με ουσιαστικές αρμοδιότητες.
- Συνεργασία με όλους τους φορείς του Δήμου (Αδελφότητες, Συλλόγους, Περιβαλλοντικές ομάδες, Αθλητικά Σωματεία, Εκκλησιαστικές Επιτροπές, κ.λ.π.)
- Ουσιαστική στήριξη και λειτουργία του νέου ενιαίου Πνευματικού Κέντρου.
- Προστασία – ανάδειξη και αξιοποίηση του φυσικού, Θρησκευτικού και Ιστορικού μας πλούτου με μέριμνα του Δήμου. Αναβάθμιση - στήριξη  και εμπλουτισμό των πολιτιστικών εκδηλώσεων
- Συνεργασία με Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Τ.Ε.Ι. και αξιοποίηση στελεχιακού δυναμικού της περιοχής.
- Διεκδίκηση της συνέχειας του προγράμματος για «βοήθεια στο σπίτι»
- Διεκδίκηση για οργανωμένη παρέμβαση στο τομέα Υγείας. Οργανωμένα αγροτικά Ιατρεία.
- Διεκδίκηση κάθε μέσου για πυκνή και άνετη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας.
- Σύνταξη μελετών για έργα σε όλα τα χωριά μας (24 τοπικές κοινότητες).
- Πλήρης διαφάνεια στις αναθέσεις, προμήθειες και εκτέλεση έργων.
- Δημιουργία - Συντήρηση αθλητικών χώρων.
- Διεκδίκηση για οργανωμένη αστυνόμευση του νέου Δήμου μας.
- Αειφόρος ανάπτυξη και Στήριξη επιχειρήσεων , ενθάρρυνση για δημιουργία νέων με σεβασμό στο περιβάλλον.
- Στήριξη της πτηνοτροφίας και κτηνοτροφίας του Δήμου μας.
- Συντήρηση και βελτίωση Δημοτικών, Δασικών – αγροτικών δρόμων.
- Συνεχής και ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της 2ης και 3ης Επαρχιακής οδού.
- Σύνδεση του Δήμου μας με ΕΓΝΑΤΙΑ και ΙΟΝΙΑ οδό.
- ΧΥΤΑ: η τοπική κοινωνία θα έχει τον πρώτο λόγο και η νέα δημοτική αρχή αρωγός στην αντιμετώπιση των νέων δεδομένων.
- Αξιοποίηση της χαράδρας του ΆΡΑΧΘΟΥ.
- Συνεργασία με όλους τους άλλους όμορους δήμους.
Ελάτε λοιπόν μαζί μας να διεκδικήσουμε ώστε, τα ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΑ , τα ΠΡΑΜΑΝΤΑ,τα ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ, το ΜΑΤΣΟΥΚΙ ,οι ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ, το ΣΥΡΡΑΚΟ,το ΒΑΘΥΠΕΔΟ,να βρουν το δρόμο της εξόδου από την απομόνωση.
  Συνδημότισσα – Συνδημότη,  ΚΡΙΝΕ  -  ΣΥΓΚΡΙΝΕ -  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ