Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

“Καλλικράτειο πλιάτσικο”


Δε πίστευαν στα μάτια τους οι υπάλληλοι και οι κάτοικοι στο Καλέντζι όταν στο μέχρι χθες Δημαρχείο, “εισέβαλαν” εργάτες εκ Πραμάντων  ( νέα έδρα) ,  μετά από εντολή υποθέτουμε της νέας δημοτικής Αρχής, κάνοντας τα γραφεία και ειδικά του κ. Χήτα του πρώην Δημάρχου,  ΓΙΑΠΙ.
Ξέραμε και τόχαμε καταγγείλει προεκλογικά, ότι ο  πρώην Δήμος ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ ήταν καταχρεωμένος.
Ξέραμε ότι ο Δήμος Κατσανοχωρίων ήταν από τους πιο νοικοκυρεμένους.
Πότε δεν είχαμε φανταστεί ότι στο Δημαρχείο στα Πράμαντα δεν είχανε καρέκλες και τραπέζια.
Υποθέτουμε ότι οι τοίχοι στο Καλέντζι και στα άλλα χωριά θα γλυτώσουν  τη βίαια μεταφορά τους, γιατί τοίχοι με …δανεικά είχαν γίνει αρκετοί  στη νέα έδρα τα Πράμαντα.
Οι υπάλληλοι σαστισμένοι ακούγανε τους «εισβολείς» να τους λένε ότι την επόμενη φορά θα φορτώσουν και αυτούς για τα Πράμαντα.
Βέβαια το δεύτερο αυτό φορτίο θα είναι ποιο εύκολο γιατί ο νέος Δήμαρχος κ. Σεντελές χωρίς να ρωτήσει κανένα – Δημοκρατικό Δικαίωμα -  τους σκόρπισε με κριτήρια που περισσότερο μοιάζουν προεκλογικές …..υποχρεώσεις.
Ακόμη ηχούν στα αυτιά των συνδημοτών μας  οι εξαγγελίες του νέου Δημάρχου στην ανοιχτή συγκέντρωση στο Καλέντζι:  « Κανένας υπάλληλος ΔΕΝ θα μετακινηθεί…» καλλιεργώντας ανάλογες προσδοκίες και κλέβοντας παράλληλα και την ψήφο.


Ας παρηγορηθούμε όμως αφού στο κάτω κάτω, περιουσία του Δήμου είναι και οι καρέκλες και τα τραπέζια και οι…υπάλληλοι.
Εδώ η μανία για την οργάνωση της νέας έδρας από τον νέο δήμαρχο έφτασε στο σημείο, πριν την αρχή της νέας χρονιάς, να κάνει “αναγκαστική απαλλοτρίωση” μέρος μεγαφωνικής εγκατάστασης συνεδριάσεων , ιδιοκτησίας …. κληροδοτήματος Συρράκου. Απο τις
“αναγκαστικές απαλλοτρίωσεις” δεν γλύτωσαν και οι ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΕΣ.
 Ο «Καλλικράτης» προβλέπει σοφά να διοικείται ο κάθε Δήμος από την ΕΔΡΑ του.  Δεν θέλουμε να φανταστούμε ότι το “πλιάτσικο” έχει σαν στόχο τη δημιουργία παραδημαρχείου στα Γιάννενα και συγκεκριμένα σε κτήριο που μισθώνει κληροδότημα του Συρράκου.
Ίσως κάποιοι να πουνε ότι τα προβλήματα στο δήμο μας είναι πολλά και σοβαρά και αυτά είναι παρωνυχίδα. Θα συμφωνήσουμε. Όμως από τα μικρά φαίνεται η νέα νοοτροπία.
 Για το καλό της περιοχής μας θα είμαστε και στα μικρά και στα μεγάλα «Θετικοί στα θετικά, αμείλικτοι στα αρνητικά