Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Η αστυνόμευση του νέου ΔΗΜΟΥ

Εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 9/2/2011 τέθηκε το θέμα για την αστυνόμευση της περιοχής απο τον δημοτικό σύμβουλο της Παράταξης μας Μασαλλά Βασίλη.

Οι αστυνομικοί σταθμοί των Χουλιαράδων αλλά και του Καλεντζίου έχουν κλείσει με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου μας (πρώην κοινότητες ,πρώην Δήμοι Τζουμέρκων και Κατσανοχωρίων) να μένουν χωρίς αστυνόμευση.

Ο Δήμος μας είναι ορεινός και κατά βάση το χειμώνα τα χωριά μας είναι σχεδόν ακατοίκητα, η παρουσία ενός τουλάχιστον περιπολικού στην περιοχή μας σε τακτά χρονικά διαστήματα θα δώσει , στους λιγοστούς κατοίκους των χωριών μας, το αίσθημα της σιγουριάς και ασφάλειας αλλά και θα αποτρέψει το όποιο αδίκημα μπορεί να τελεστεί με την απουσία της αστυνόμευσης . (.... άνοιγμα των σπιτιών κλοπές και άλλα).

Το θέμα τέθηκε μετά από συζητήσεις που είχαμε με τους δημότες τις περιοχής μας και για να δώσουμε στο Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων το έναυσμα για την παρέμβαση του στη Διοίκηση της Αστυνομικής Δ/νσης Ηπείρου με σκοπό την ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Πραμάντων με έμψυχο δυναμικό αλλά και με κατάλληλα οχήματα περιπολίας της περιοχής μας.

Η δέσμευση του Δήμαρχου ήταν ότι άμεσα θα δει το θέμα και μάλιστα δεσμεύτηκε πως θα προσκαλέσει τον περιφερικό δ/ντη της αστυνομίας να παραβρεθεί σε μια συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου με αυτό το θέμα.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!...........