Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Ποια είναι η αλήθεια ???


Στις  9/2/2011 συνεδρίασε για δεύτερη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα σχετικό με το ΧΥΤΑ του Ελληνικού.
Αγωνία της παράταξης μας , το Δημοτικό Συμβούλιο να βγάλει ομόφωνες αποφάσεις για φανερούς λόγους.
Πιστεύουμε ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν χωράνε μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι η αποσιώπηση - απόκρυψη στοιχείων από το Δήμαρχο και δύο Αντιδημάρχων από τους υπόλοιπους Δημοτικούς συμβούλους, συμπεριλαμβανομένων και αυτής της μείζονος μειοψηφίας .
 Συγκεκριμένα η δική μας παράταξη ζήτησε από το Δήμαρχο να επικοινωνήσει με το Δικηγόρο της υπόθεσης ΧΥΤΑ. 
Ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι γνώριζαν ότι στις αρχές Μαρτίου στο Συμβούλιο της επικρατείας θα εκδικαστεί η αίτηση απόρριψης κατασκευής ΧΥΤΑ στο Ελληνικό . 
Πιστεύουμε ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα που απασχολεί τους δημότες μας, έπρεπε ο Δήμαρχος να επιληφθεί του θέματος, αμέσως μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου και όχι να περιμένει την παρότρυνση από τη μειοψηφία. 
Μάλιστα στη λαϊκή Συνέλευση που έγινε στο Ελληνικό στις 13/2/2011 προσπάθησε έγκαιρα να αποποιηθεί των ευθυνών του για την χρονοτριβή αποστολής συμπληρωματικών στοιχείων προς το δικηγόρο της υπόθεσης , «μαντεύοντας απορριπτική απόφαση για αυτό το λόγο από το Συμβούλιο της επικρατείας», χωρίς ο ίδιος ............να έχει μερίδιο ευθύνης.
Η απόκρυψη της αλληλογραφίας από τους συμβούλους  τουλάχιστον της μείζονος μειοψηφίας δεν δείχνει διάθεση συνεργασίας μεταξύ των Δημοτικών παρατάξεων για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
 Εκτός και αν γίνεται για κάποιους άλλους άγνωστους προς το παρόν λόγους.
Ειλικρινά με την νέα επιτροπή αγώνα για τον ΧΥΤΑ τι θα γίνει , θα συσταθεί και πότε;
ΤΕΛΙΚΑ  θέλουμε να μην λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ και να μην μετατραπεί σε ΧΥΤΥ???