Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΤΣΟΥΚΙΟΥ

Στο site της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Τζουμέρκων <<η φωνή της αντιπολίτευσης>> αναρτήθηκε στις 10/3/11 σχόλιο  με τίτλο ʽʼαποκριάτικα μασκαριλίκια στο Ματσούκιʼʼ. Για χάρη της αλήθειας έχουμε να αναφέρουμε τα παρακάτω:
1.Εδώ και δεκαετίες την αποκριάτικη γιορτή στο χωριό μας την διοργάνωνε ο πολιτιστικός  σύλλογος με σκοπό την διασκέδαση και την συνεύρεση, κύρια των μόνιμων κατοίκων του χωριού,αλλά και των επισκεπτών  που βρίσκονται στο χωριό.
2.Ο σύλλογος ανέκαθεν και εξ ολοκλήρου κάλυπτε τα έξοδα της γιορτής. (περίπου 500 ευρώ για πρόβατα, κρασιά, παιγνίδια κ.α.)
3.Η συμμετοχή και η προσφορά των κατοίκων του χωριού ήταν και είναι καθολική,τόσο στην οργάνωση, όσο και στο γλέντι.( κόψιμο ξύλων, άναμμα φωτιάς,πίττες, γλυκά, σερβίρισμακ.τ.λ.)
4.Ο σύλλογος δεν αρνήθηκε ποτέ και από κανέναν καμία προσφορά.Είναι δε αυτονόητο ότι αν κάποιος άλλος φορέας πιστεύει ότι έχει να προσφέρει κάτι καλύτερο και θελήσει να διοργανώσει την γιορτή, εμείς θα σταθούμε αρωγοί και συνοδοιπόροι.
5.Η φετινή γιορτή ήταν απόλυτα πετυχημένη με συμμετοχή στο γλέντι  όλων των κατοίκων του χωριού,παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.(110  άνθρωποι κάθε ηλικίας,μόνιμοι και επισκέπτες)
Με βάση τα παραπάνω έχουμε να δηλώσουμε ότι:
1.Κανένας αντιδήμαρχος δεν μας ανέθεσε την διοργάνωση της γιορτής. Ο δήμος μας  φέτος  μας  προσέφερε  30 κιλά κρασί και 15 κιλά ψωμί, τα οποία και φυσικά αποδεχτήκαμε .
2.Κανένα μέλος του τοπικού συμβουλίου δεν εξέφρασε κάποια επιφύλαξη η κάποιο παράπονο ,όσον  αφορά την γιορτή.
3.Θα παρακαλούσαμε οποιονδήποτε θελήσει να αναφερθεί στον σύλλογο ας  κάνει τον κόπο να επικοινωνήσει μαζί μας,πριν προβεί σε κάποια ανακοίνωση που μας αφορά.
Πιστεύουμε ότι αν ο συντάκτης του σχολίου ήταν στο Ματσούκι τις απόκριες ,θα διαπίστωνε ότι δεν υπάρχει λόγος για ανούσιες αντιπαραθέσεις και κακώς  εμπλέκει το σύλλογο σε  αυτές.
Τέλος, οι  σκοποί  του συλλόγου περιγράφονται  με σαφήνεια στο καταστατικό του.Μέλημα μας είναι η προώθηση τους και όχι οι αντιπαραθέσεις με δημοτικές παρατάξεις.
                           Για το Δ.Σ.
                          Ο πρόεδρος
                      Γρηγορίου Βασίλης
..........................................................................................................
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ : 
.............................................................................................................
Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.

ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΤΑΝ Ν ΓΙΑ  ΚΑΘΕ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΠΟΥ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ. 
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ.

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΑΝΤΩΣ  Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ "ΜΑΣΚΑΡΛΙΚΙΑ" ΣΤΟ BLOG ΑΠΟ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΑ ΖΗΛΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ  Ο ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ. 
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.  
Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ