Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

Ψήφιση Τεχνικού προγράμματος έτους 2011

            ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 06/04/2011
 
Ψήφιση Τεχνικού προγράμματος έτους 2011 Δήμου Β. Τζουμέρκων.

Έκπληκτοι και ενώ μας είχε δοθεί με την ημερήσια Διάταξη το Προτεινόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο βέβαια άλλαξε ενδιάμεσα, μας μοιράστηκε νέο με αλλαγές τις οποίες έπρεπε εκείνη την ώρα να τις διαβάσουμε και να τοποθετηθούμε, αυτό γιατί έγινε δεν το καταλάβαμε.
Δεν θα σας κουράσoυμε όμως, θα σας πουμε  γιατί η παράταξή μας δεν ψήφισε το Τ.Π.
Καταψηφίσαμε το τεχνικό πρόγραμμα για μια σειρά από λόγους, όπως:
-Δεν λήφθηκαν υπόψη οι ουσιαστικές ανάγκες του νέου ενοποιημένου Δήμου.
 -θεωρούμε ότι είναι ένα Τ.Π. που έγινε χωρίς να συμπεριλαμβάνει βασικά έργα που οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων έχουν προτείνει….
-Επίσης δε το θεωρούμε αναπτυξιακό, γιατί δε συμπεριλαμβάνει έργα και μελέτες τα οποία θα δώσουν στην περιοχή μας την ανάπτυξη που είναι απαραίτητη…..
 
-Είναι ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που δε συμπεριλαμβάνει ουσιαστικά  έργα και μελέτες για τον πρωτογενή τομέα …..
 
-Είναι ένα Τεχνικό Πρόγραμμα με κατάτμηση έργων και με ενδεικτικά ένα έργο σε κάθε Τοπική Κοινότητα, έτσι για  τα μάτια του κόσμου…. Που είναι οι προεκλογικές εξαγγελίες που έχουν καταγραφεί από τοπικές εφημερίδες;
-Δεν βάζει νέες βάσεις στα νέα δεδομένα.
 
-Είναι ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που και το θέμα των υπολοίπων από μεταφορά των πρώην Δήμων και Κοινοτήτων, δε το διαχειρίστηκε δίκαια και αυτό είναι πασιφανές αν δούμε τη Δημοτική Ενότητα Τζουμέρκων …
Ασφαλώς και θα πρέπει να λειτουργήσουμε ως ενιαίος Δήμος και όχι ως Δημοτικές Ενότητες, όμως είναι η πρώτη μας χρονιά και θεωρούμε πως τα υπόλοιπα των Δημοτικών Ενοτήτων θα πρέπει, αν όχι εξ ολοκλήρου ,τουλάχιστον στο μεγαλύτερο ποσοστό τους να διατεθούν στις Δημοτικές Ενότητες από τις οποίες και προέρχονται.
Για το θέμα της Δημοτικής Ενότητας των Τζουμέρκων θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε εκτενέστερα.
Το καθαρό υπόλοιπο 31/12/2010 για το Δ.Τζουμέρκων ήταν 533.449,64€.
Ο πρώην Δήμαρχος των Τζουμέρκων και νυν Αντιδήμαρχος των Β. Τζουμέρκων στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναρωτήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο εάν θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για την διαχείριση και για το υπόλοιπο που άφησε με την λήξη της θητείας του.
Εμείς πιστεύουμε ασφαλώς και δεν πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος γιατί εκ του αποτελέσματος είναι πασιφανές ότι χρήματα και πιστώσεις που έχουν έρθει τα προηγούμενα χρόνια για τον πρώην Δήμο Τζουμέρκων δεν διατέθηκαν προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών, με αποτέλεσμα σήμερα με την συνένωση των Δήμων το ποσό αυτό να πηγαίνει για να καλύψει μαύρες τρύπες άλλων Δημοτικών Ενοτήτων και όχι για το σκοπό για τον οποίον δόθηκαν.
Με λίγα λόγια αγαπητοί συνδημότες της Δημοτικής Ενότητας των Τζουμέρκων οι Δημότες μας θα στερηθούν 533.449,64€, και ας μην αναφερθούμε στο έργο της Ύδρευσης 700.000,00€ χρηματοδότηση από το ΘΗΣΕΑ τα οποία χάθηκαν και τώρα παλεύουμε μέσω ΕΣΠΑ να το αναχρηματοδοτήσουμε.
Δεν μας έκανε εντύπωση που ο κ. Κορτζής δεν αντέδρασε όμως πιστεύαμε πως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι εκπρόσωποι των Κοινοτήτων της πλειοψηφίας που εκλέχθηκαν στην Δημοτική Ενότητα των Τζουμέρκων θα αντιδρούσαν στην κατάρτιση ενός τεχνικού προγράμματος που προέβλεπε ενδεικτικά θα αναφέρω ….έργο 5.000€ για τους Χουλιαράδες έδρα πρώην Δήμου καθώς και την παντελή απουσία των Κοινοτήτων Κέδρου – Πετροβουνίου – Ποτιστικών -Παλαιοχωρίου (εκτός βέβαια αν συμπεριλαμβάνονται και αυτές μέσα στο συνολικό έργο των 57.775,00 € που είναι για όλη τη Δημοτική Ενότητα των Τζουμέρκων- δηλαδή για 10 μέτρα τσιμέντο σε κάθε χωριό) .
Θεωρούμε την διαχείριση των υπολοίπων άδικη και την καταγγέλλουμε.