Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Ο ΧΥΤΑ στη τύχη του.


( Από τη  γενική συνέλευση της Κυριακής 17/4 στο Πνευματικό κέντρο στο Ελληνικό )

Λίγοι κάτοικοι στη γενική συνέλευση, κουρασμένοι και αηδιασμένοι από την ασυνέπεια των πολιτικών μας.
Βέβαια η Δημοτική αρχή είχε φροντίσει να την  αποδυναμώσει μιας και δεν είχε καλέσει ούτε τον κ. Περιφερειάρχη, ούτε άλλο αρμόδιο  υπεύθυνο  για τη τύχη και το αύριο του ΧΥΤΑ.
Μίλησε ο Δήμαρχος  κ. Σεντελές κάνοντας ενημέρωση για το τι έκανε μέχρι τώρα ( στη πραγματικότητα είπε τι χαρτιά του ζητήθηκαν και έδωσε ) στη μέχρι σήμερα θητεία του.
Μίλησε  για κακοτεχνίες του ΧΥΤΑ  βάσει πορίσματος του καθηγητή του πολυτεχνείου κ. Κουμαντάκη και με αναφορά στο πόρισμα αυτό θα γίνουν προσπάθειες να μην αρχίσει η δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ.
Ανακοίνωσε ότι απορρίφθηκαν από το ΣτΕ ορισμένα ασφαλιστικά μέτρα του Δήμου μας χωρίς……. Καμία αιτιολογία!!!
Από την τοποθέτηση του διαφάνηκε ότι δεν είχε καμία διάθεση να ασχοληθεί ιδιαίτερα με το τόσο σοβαρό θέμα του ΧΥΤΑ.
Άλλωστε όλοι οι «φίλοι» του πράσινοι και μπλέ έχουν την άποψη να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ αθετώντας κάθε δέσμευση τους.
Από την Παράταξη μας τοποθετήθηκαν οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ. Αργύρης η κ Νικολού και ο κ. Γκρέστας Παν.
Και οι τρείς τόνισαν την ανάγκη δημιουργίας – ανασυγκρότησης και αναβαθμισμένης επιτροπής αγώνα κατά του ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ. Τοποθετήθηκαν αρκετοί κάτοικοι του Ελληνικού που για άλλη μια φορά εκδήλωσαν την αγανάκτηση των για τη συμπεριφορά των «πράσινων» και «μπλέ»  σωτήρων.
Πρότειναν επίσης τη δημιουργία αναβαθμισμένης επιτροπής αγώνα με πρόεδρο της το σημερινό δήμαρχο κ. Σεντελέ.
Όταν όμως ήρθε η στιγμή της ανασυγκρότησης της «επιτροπής αγώνα κατά του ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ» τους περίμενε μια ακόμη απογοήτευση – έκπληξη.
Ο σημερινός Δήμαρχος αρνήθηκε τη θέση του προέδρου στην επιτροπή και για την αναβάθμιση της υπέδειξε ως Πρόεδρο το δημοτικό σύμβουλο από το Ελληνικό κ. Γκρέστα Σωκράτη !!!
Η επιτροπή τελικά έγινε μόνο από τους δημοτικούς συμβούλους από το Ελληνικό και εκπροσώπους από φορείς της περιοχής!!!!!!
Δυστυχώς ο δήμαρχος τον όποιο η πλειοψηφία των κατοίκων του Ελληνικού τον είχε πιστέψει προεκλογικά , πριν αλέκτωρ…. έφυγε για ΠΡΑΜΑΝΤΑ, αφήνοντας την « αναβαθμισμένη « επιτροπή να συνεχίσει το δικαστικό αγώνα παρά την πρόσφατη ακύρωση από το ΣτΕ ασφαλιστικών μέτρων.
Εμείς πάντως ως Παράταξη θα είμαστε δίπλα στους κατοίκους του Ελληνικού και όπως τόνισε ο κ. Αργύρης Γιάννης ως ανεξάρτητη παράταξη δε χρωστάμε ούτε σε πράσινους ούτε σε μπλέ.
Η μοναδική μας συμφωνία και δέσμευση είναι μόνο με τους κατοίκους της περιοχής και το συμφέρον του Δήμου μας.