Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Κοινοτικό Γραφείο Βαθυπέδου

Απο τον Πρόεδρο  ΠΟΥΛΙΑΝΟ ΛΑΜΠΡΟ
Τελικά βρεθηκε κωδικός πληρωμής του ενοικίου των γραφείων της πρώην κοινοτητάς Βαθυπέδου.Η μη νομιμη πληρωμή των περίπου 3.500€ το χρόνο ήταν η τελευταία και καταλυτική προφαση του Δημάρχου μας για να κλεισει το γραφείο.Δεν πληρώνεται νομιμα γραφείο εκτός ορίων Δήμου.
Δεν ενέδωσε στις παρακλήσεις του τοπικού εκπροσώπου για την διατήρηση των γραφείων στα Γιαννενα μιας και αφορούσε σε πραγαματικές αναγκες ανθρώπων παραχειμαζόντων στην Αρτα κυρίως και στην Πρέβεζα.
Αγνόησε την ανάγκη να εξυπηρετηθούν άνθρωποι που απεχουν 3 ωρες απ΄την εδρα του Δήμου.
Αγνόησε επιδεικτικά το γεγονός ότι κριτήριο συνεννόησης είναι η επικοινωνία η οδική με την εδρα του Δήμου που είναι τα Πραμαντα.
Αγνόησε ότι οι κατοικοι ενός χωριού με την συννένωση θα πρέπει να μην επιβαρυνθούν σε χρόνο και χρήμα και να συνεχίσουν
απρόσκοπτα την ιδιότυπη παραχειμάζουσα διαμονή και δραστηριότητά των όπως αναφέρει άλλο κριτήριο του Καλλικράτη.
Του εξηγήθηκε με καλη πρόθεση και διαλλακτικότητα ότι το Βαθύπεδο ποτέ δεν είχε κατοίκους τον χειμώνα κι λόγο έλλειψης του κυρίου άξονα προσπέλασης είχαν ατο το Γραφείο για να εξυπηρετούνται τους χειμωνιάτικους μήνες προερχόμενοι από τους κάμπους της ευρύτερης περιοχής μας.
Μόνο αποκρουστική ήταν βέβαια η εικόνα του θεματικού Αντιδημάρχου που δεν είχε την ευγένεια, την μακροθυμία του νικητή των εκλογών να καλέσει τον τοπικό εκπρόσωπο μιας και και το θέμα τον αφορούσε που επιβάλλει ταξη που διασαλλεύτηκε με το Γραφείο των 3.500€ το χρόνο