Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Τελευταία νέα

  1.  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
Η Παράταξή μας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι ο Δήμος θα προκηρύξει δύο θέσεις χειριστών μηχανημάτων για την τρέχουσα περίοδο, με σύμβαση ορισμένου χρόνου (οχτάμηνες). Η πρόσληψή τους θα γίνει με κριτήρια ΑΣΕΠ.
Η προκήρυξη θα αναρτηθεί και στο διαδίκτυο. 

2.  Προσλήψεις υπαλλήλων

            ---«Καταγγελθήκαμε» σαν παράταξη, όταν σε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, για πρόσληψη υπαλλήλων  ορισμένου χρόνου (οχταμηνίτες) ψηφίσαμε τη μόνη νομικά δυνατότητα που είχε ο Δήμος, δηλαδή να προσλάβει μόνο δύο υπαλλήλους. Η εισήγηση του Δημάρχου, ίσως λόγω προεκλογικών υποσχέσεων, ήταν για (12) υπαλλήλους. Μεγάλη η αγωνία του Δημάρχου για τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Τελικά εγκρίθηκε από τα κεντρικά (όπως εξάλλου προέβλεπε η νομοθεσία) η πρόσληψη μόνο δύο υπαλλήλων αυτής της κατηγορίας.
            ---Αλήθεια υπαλλήλους όπως οι ανταποδοτικού χαρακτήρα, οι διμηνίτες  πυροπροστασίας, ενώ είχαμε την δυνατότητα νομικά να προσλάβουμε περισσότερους(εισηγήσεις της δικής μας παράταξης που μειοψήφησαν)  γιατί η πλειοψηφούσα παράταξη προσέλαβε λιγότερους;
            Άτομα για εργασίες ύδρευσης και φωτισμού γιατί δεν προσλάβαμε στο Δήμο; Αλλά επιλέξαμε αυτές οι εργασίες να δοθούνε σε εργολάβους;
            Για την πρόσληψη «διμηνιτών» πυροπροστασίας, η παράταξή μας εισηγήθηκε πρόσληψη 12 ατόμων, ενώ το Δημοτικό συμβούλιο, με εισήγηση του Δημάρχου, ψήφησε κατά πλειοψηφία για πρόσληψη μόνο 8.
            ---Η πρόσληψη των 8 διμηνιτών πυροπροστασίας, θα γίνει με χρήση διάταξης για κατεπείγουσες εποχικές εργασίες και όχι για εποχικές εργασίες. Ποια η διαφορά;
            Η πρόσληψη με διάταξη για εποχικές εργασίες θα  γίνει με μοριοδότηση,  άρα αντικειμενικά κριτήρια, ενώ η πρόσληψη για κατεπείγουσες εποχικές εργασίες  θα γίνει με κριτήρια του Δημάρχου.
            Η εποχή για πιθανές πυρκαγιές στη χώρα μας, άρα και στο Δήμο μας, δεν είναι γνωστή και σταθερή κάθε χρόνο; Πού βρίσκεται το κατεπείγον του θέματος; Αν μιλούσαμε για θεομηνίες και σεισμούς, το καταλαβαίνουμε και λογικά το προβλέπει  νομοθέτης.
            Εδώ η επιλογή του κατεπείγοντος της πρόσληψης, πιθανώς γίνεται με κριτήρια προεκλογικών δεσμεύσεων, για να έχει ο Δήμαρχος την δυνατότητα να επιλέξει και να προσλάβει «δικά του» άτομα.
            ---Από όλα τα προηγούμενα συμπεραίνουμε, ότι στο θέμα των προσλήψεων, σημαντικό κριτήριο μεθόδευσης και υλοποίησης αποτελούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου.
            Δεν θα πάει μπροστά ο διευρυμένος Δήμος με τέτοιες πρακτικές.

3.  Πάγιες προκαταβολέςΟ νομοθέτης προβλέπει  οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των τοπικών Κοινοτήτων να διαχειρίζονται για τρέχουσες άμεσες ανάγκες του χωριού ένα χρηματικό ποσό της τάξεως των 1.000 ευρώ ετησίως.

 Αυτά τα ελάχιστα αλλά αναγκαία χρήματα, δεν τους έχουν δοθεί ακόμη.

Σε ερώτηση της παράταξής μας σχετικά με το χρόνο απόδοσης της προκαταβολής, ήδη διανύουμε τον 6ο μήνα του χρόνου, ο Δήμαρχος μας είπε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να διαθέσει αυτά τα χρήματα  (εδώ είχε ξεχάσει να τα περιλάβει στον προϋπολογισμό) και αυτό γιατί δείχνουν οι ίδιοι οι τοπικοί αδιαφορία και αναποτελεσματικότητα           (ανίκανοι;)για την διαχείριση αυτών των χρημάτων.  Αλήθεια από πού απορρέει αυτός ο λόγος; «Δοκιμάστηκαν» οι τοπικοί; Πρώτος χρόνος είναι του «Καλικρατικού»  Δήμου.

Εμείς ρωτάμε τον Δήμαρχο: αν ισχύει αυτό, δηλαδή ότι είναι αδιάφοροι και αναποτελεσματικοί οι τοπικοί, ισχύει για όλους τους τοπικούς;

Ο Δήμαρχος είναι ικανός να διαχειρίζεται 8.500.000 ευρώ ετησίως και οι τοπικοί ούτε 1.000 Ευρώ;

Λέτε εδώ να υπάρχει αλαζονεία εξουσίας;

4.    ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ ΣΥΡΡΑΚΟΥΗ παράταξη μας έθεσε προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20/06/2011, την πρόταση να συνταχθούν προϋπολογισμοί των κληροδοτημάτων «Σπ.Μπαλτατζή κ.α» και «Ρίζου Ιωάννη» της πρώην Κοινότητας Συρράκου.

  Ενημερωτικά στα προαναφερθέντα κληροδοτήματα διαχειριστική επιτροπή προβλέπονταν να είναι το εκάστοτε Κοινοτικό Συμβούλιο Συρράκου και σήμερα το τωρινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Β. Τζουμέρκων, ως διάδοχη κατάσταση στο νόμο του Καλλικράτη.

  Δηλαδή καμία νομική κωλυσιεργία για την συνέχεια της λειτουργίας τους. Η  δε σύνταξη των προϋπολογισμών τους και ειδικά του πρώτου κληροδοτήματος είναι δύο γραμμές  και αυτό λόγω βούλησης του διαθέτει.  

  Με αιτιολογικό σκεπτικό του Δημάρχου:  θα έρθει η ώρα και των κληροδοτημάτων!!! ο Δήμαρχος εισηγήθηκε και η πλειοψηφούσα παράταξη ψήφησε την απόρριψη της πρότασης  μας. Αξιοσημείωτο γεγονός,  την εισήγηση του Δημάρχου ψήφησε και ο Αντιδήμαρχος προερχόμενος από το Συρράκο. Προφανώς το  αιτιολογικό σκεπτικό  του Δημάρχου τον βρήκε σύμφωνο. Μένει να δούμε αν θα βρει  σύμφωνους και τους Συρρακιώτες που ουσιαστικά θα το «βιώσουν» το πρωί του Δεκαπεντάγουστου.

 Η παράταξή μας, με έγγραφο προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, επανήλθε για συζήτηση σε ημερήσια διάταξη των προϋπολογισμών των κληροδοτημάτων. Ας ελπίσουμε να αντιληφθεί ο Δήμαρχος και η παράταξή του την απλότητα αλλά και συνάμα την αναγκαιότητα για τους Συρρακιώτες θέματος και  προπάντων να μην είναι αργά για φέτος.