Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

Γιατί οχι το Συρράκο ΔΗΜΑΡΧΕ?

Το Συρράκο είναι σε αριθμό δημοτών η δεύτερη Τοπική Κοινότητα, μετά τα Πράμαντα, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
          Παρ’ όλα αυτά δεν ορίστηκε ως έδρα το Συρράκο: 1) ούτε για την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου, 2) ούτε για τον οργανισμό πολιτισμού άθλησης και παιδικής μέριμνας, παρ’ ότι ο οργανισμός προέκυψε ουσιαστικά από συνενώσεις τεσσάρων Νομικών προσώπων, των πρώην ΟΤΑ, όπου τα τρία Νομικά πρόσωπα δραστηριοποιούνταν στην πρώην Κοινότητα Συρράκου.  
          Αξιοσημείωτο γεγονός: Ο Συρρακιώτης Αντιπρόεδρος του οργανισμού ψήφησε και αυτός την εισήγηση του Προέδρου για έδρα τα Πράμαντα. Την έδρα του οργανισμού εισηγήθηκε για το Συρράκο ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξής μας, που συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, κος Μασαλάς Βασίλης.
        Κατά την ψήφιση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου και εκεί δεύτερος Συρρακιώτης, συγκεκριμένα Αντιδήμαρχος του Δήμου, ψήφισε κατά της πρότασης της παράταξής μας να λειτουργήσει η υπηρεσία περιβάλλοντος στο Συρράκο. Από την ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου  στην ίδια συνεδρίαση ψηφίστηκαν εισηγήσεις να λειτουργήσουν αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου στο Καλέντζι και στους Χουλιαράδες. Το σκεπτικό της παράταξής μας να πάρουν κάποια ζωντάνια και άλλα χωριά του Δήμου που έχουν κτηριακές υποδομές.