Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

     3/10/2011 ο ΧΥΤΑ Ελληνικού χωρίς καμία αντίδραση , χωρίς την παρουσία του Δημάρχου Βορ. Τζουμέρκων,  «παραδόθηκε» σε λειτουργία . Το πρώτο απορριμματοφόρο (ιδιωτικό) πέρασε ............
     Συνεδριάσαμε ως Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το ΧΥΤΑ στο και πέντε, συγκεκριμένα το Σάββατο 01/10/2011 και πήραμε αποφάσεις, όμως τι υλοποιήθηκε άραγε?????
    Βέβαια κάποιο πρόταση της εισήγησης  του Δημάρχου, μετά από την αντίδραση όλης της αντιπολίτευσης, έγινε αφορμή να έχουμε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης του Δ.Σ!  για να συνεδριάσει μεμονωμένα η παράταξη του δημάρχου και τελικά να αποφασίσει την απόσυρση της πρότασης του  που αφορούσε τόσο στην ενεργή συμμετοχή του Δήμου μας στη διαχείριση του ΧΥΤΑ όσο και στα αντισταθμιστικά οφέλη από τη λειτουργία του.
    Ως αναφορά τώρα τις αποφάσεις που λάβαμε για κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί στο ΧΥΤΑ, κάτι που εξάλλου τέθηκε και μάλιστα επίμονα στη λαϊκή συνέλευση στο Ελληνικό την επόμενη μέρα, τελικά  δεν έγινε παρότι που ο αντιδήμαρχος κ. Γκρέστας μας διαβεβαίωνε όλους ότι ως πλειοψηφούσα παράταξη "έχουμε σχέδιο" μάλλον  θα εννοούσε ότι είχε έτοιμο το σχέδιο «παράδοσης» του ΧΥΤΑ για λειτουργία στον κ. Βλέτσα και στον κ. Μπέγκα .
     Τελικά τη δευτέρα το πρωί ο Αι Γιώργης γέμισε με ΜΑΤ, ασφαλίτες, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, λιγοστούς κατοίκους του Ελληνικού  και το σχέδιο του Δημάρχου και Αντιδημάρχου ανεφάρμοστο (γιατί άραγε;), αλλά δεν υπήρχε ούτε  παρουσία δικηγόρου που να εκπροσωπεί  τον Δήμο, όπως είχε αποφασιστεί  στη Λαϊκή Συνέλευση την προηγούμενη μέρα. Ο δρόμος ανοιχτός και ο Δήμαρχος Βορ. Τζουμέρκων στην Αθήνα να εξυπηρετεί  "ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ" του Δήμου. Η μοναδική αντίσταση ένα αυγό που πετάχτηκε στο αυτοκίνητο που έφερε τους «νικητές» της άνισης μάχης τον κ.Βλέτσα και τον κ. Μπέγκα.
    Δε θέλουμε  να σχολιάσουμε την συμπεριφορά Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής αρχής γιατί  όσοι τον άκουσαν εκεί στον Αι Γιώργη ντράπηκαν- εξοργίστηκαν .

    Οφείλαμε τουλάχιστον ένα σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους (παιδιά, νέους, ηλικιωμένους άντρες και γυναίκες ) που αγωνίστηκαν που χτυπήθηκαν, που έχουν σε εκκρεμότητα δίκες εναντίον τους, για ένα απόλυτα δίκαιο αίτημα και που όλοι τους «δούλευαν, μπλε και πράσινοι» κατα το δοκούν .
    Θεωρούμε πως για μια φορά ακόμη ο εμπαιγμός συνεχίστηκε και από τη Δημοτική Αρχή....και το καταγγέλλουμε σε σας Δημότες των Βορ. Τζουμέρκων.