Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Τα παπαγαλάκια του … Δημάρχου

Αυτές τις μέρες των γιορτών στα χωριά μας έδρασαν τα παπαγαλάκια (μικροβολεμμένα) του Δημάρχου. Σε κάθε χωριό φρόντιζαν να δικαιολογούν και παράλληλα να επαινούν τον Δήμαρχο για τις μεγάλες προσπάθειες και μάχες που δίνει για το καλό του Δήμου μας.
Για όλα φταίει ή η οικονομική κρίση ,ή η αρνητική στάση της αντιπολίτευσης , ή ο «Καλλικρατικός νόμoς» τον οποίο έχουνε «μελετήσει» και λένε μόνο ότι θέλει και βολεύει τον Δήμαρχο.
 Τα «παπαγαλάκια», νομίζοντας ότι είναι και παράγοντες, επειδή ο Δήμαρχος τους έβαλε σε κάποια επιτροπή,  βοηθάνε για το «θεατρικό και Λαϊκό  προφίλ» του Δημάρχου.
Η παράταξή μας από την πρώτη στιγμή χωρίς να αμφισβητεί την έδρα του Δήμου μας , τα Πράμαντα , ζήτησε και ζητάει όπως μία φορά το χρόνο να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, τουλάχιστον στις πρώην έδρες των καταργηθέντων δήμων ( Καλέντζι , Χουλιαράδες,…).
Ο Δήμαρχος το αρνείται γιατί θα δούναι και θα αξιολογήσουνε τις πρακτικές του και οι κάτοικοι του Δήμου πέρα των Πραμάντων?
Τα παπαγαλάκια του, διαδίδουν ότι παρότι και αυτοί το θέλουν, δεν το επιτρέπει ο Νόμος. Ο Νόμος κ. Δήμαρχε λέει καθαρά ότι με τα 3/5 του Δημοτικού συμβούλιου, μπορείτε να συνεδριάσετε οπού θέλετε εντός του Δήμου.
 Από μόνη της η παράταξη σας κ. Δήμαρχε έχει τα τα 3/5 . Βάλτε και την παράταξη μας που το ζητάει συνεχώς και δώστε τουλάχιστον ζωή στα αραχνιασμένα και παρατημένα κτίρια, πρώην Δημαρχεία , όπως και εσείς φροντίσατε να καταντήσουνε.
Τα παπαγαλάκια Δήμαρχε στο Δήμο μας, λόγω κλίματος, ποτέ δεν ζουν έξω από τα κλουβιά.  Οι Κάτοικοι- συνδημότες μας βλέπουν και εισπράττουν την αδυναμία σας για την λύση προβλημάτων τουλάχιστον της καθημερινότητας.
Το δημοτικό συμβούλιο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
 

Πριν κλείσουμε την «παπαγαλίστικη» επικοινωνιακή πολιτική θα αναφερθούμε σε μια ιστορία που θυμίζει άλλες εποχές και είναι για …γέλια και για κλάματα.
Στα μαγαζιά του χωριού βγήκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Ανακοίνωση
Την 1η του μηνός Ιανουαρίου θα τελεστεί θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελληνικού. Θα ακολουθήσει δοξολογία στην οποία θα παραστεί ο Κ. Δήμαρχος .                                                                                     ο πρόεδρος                                                                                                                                               Ντίκας Θεόδωρος.


Παρά την πομπώδη αυτή ανακοίνωση που θυμίζει …… άλλες εποχές, στον Ιερό Ναό ο παππάς   μαζί με το Δήμαρχο και τα «εξαπτέρυγα» δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους 17.

Τα συμπεράσματα δικά σας.