Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


     Οι δημότες,  στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του νέου Δήμου, δείξανε κατανόηση στα ζωτικά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζανε σε ζητήματα όπως: καθαρισμού δεξαμενών ύδρευσης, χλωρίωσης  των δεξαμενών ύδρευσης, παροχής νερού ύδρευσης, καμένες λάμπες στις κολόνες κ.α.
      Επακόλουθο της ανικανότητας του Δήμου να αντιμετωπίσει τα προηγούμενα  ζητήματα;   η διαπίστωση του μολυσμένου νερού ύδρευσης, σε αρκετές Τοπικές Κοινότητες,  μετά  από τον ποιοτικό  έλεγχο του νερού που έγινε αρχές Φθινοπώρου ( δηλαδή όταν φύγανε οι πολλοί κάτοικοι από τα χωριά χορτάτοι από νερό) παρότι η Δημοτική μας παράταξη έγκαιρα και επανειλημμένα το είχε θέσει από τις αρχές του 2011. Αναφερόμαστε στις Τοπικές Κοινότητες που είχαν νερό. Γιατί πολλές δεν είχαν νερό για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Λέτε οι τελευταίες να ήταν τυχερές;
       Να τονισθεί ότι ο Δήμος είχε εξασφαλίσει, στον προϋπολογισμό του 2011, τα χρήματα για τις προηγούμενες εργασίες του  ίδιου έτους.  Είναι άλλο θέμα αν  όλα αυτά τα χρήματα ή μέρος τους (ανάλογα με τις εργασίες που έγιναν) εκταμιεύτηκαν από τον Δήμο, υπεύθυνος να απαντήσει είναι ο Δήμαρχος.

     Τώρα όμως  διανύουμε το τέλος του πρώτου εξάμηνου του 2012, στον  δεύτερο χρόνο λειτουργίας του νέου  Δήμου μας.
      Ο προϋπολογισμός του 2012 (ψηφίσθηκε τον Δεκέμβρη του 2011) έχει προβλέψει χρήματα για όλες τις εργασίες ύδρευσης και φωτισμού,  καθώς και τις αντίστοιχες προμήθειες.
       Παρότι πέρασε περίπου  το πρώτο εξάμηνο του 2012, πρόσφατα οριστικοποιήθηκαν οι διαδικασίες της προμήθειας των υλικών, βλέπετε ο Δήμος ψάχνει ποιο είναι το καλό του: οι μεγάλες εκπτώσεις ή οι δημότες προμηθευτές και συνάμα  ψηφοφόροι, πόσο μάλλον να προχωρήσει και στις αναθέσεις των εργασιών που έληξαν.
       Με λύπη μας ενημερώνουμε τους δημότες ότι για το 2012 δεν έχουν  επιλεγεί οι ανάδοχοι   των εργασιών ύδρευσης και φωτισμού. Και αν κάποιος πει: μικρό το κακό για τις   καμένες λάμπες φωτισμού, για το θέμα του πόσιμου νερού; 
     Τι φταίει; Γνώμη μας, μετά τον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του νέου Δήμου,  η ανικανότητα της Δημοτικής αρχής να διαχειρισθεί έστω και  την καθημερινότητα των δημοτών.
     Όμως τα ζητήματα σχετικά με την  υγεία των κατοίκων ο Δήμαρχος οφείλει  να τα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και έγκαιρα. Το θέμα όμως είναι: Μπορεί;