Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Το Ματσούκι στη τύχη του


ΜΑΤΣΟΥΚΙ 13/6/2012
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΝΑΚΑ

Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το χωριό μας στις 9/6/2011.
      Παρότι πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος, ο κ. Δήμαρχος και οι κ. σύμβουλοι της παράταξής του - πέραν των δύο πρώτων ημερών - άφησαν το χωριό στην τύχη του, χωρίς να ασχοληθούν ξανά με τα προβλήματά του, παρά την απερίγραπτη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει. Παρ’ όλες τις οχλήσεις μας, κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, τόσο της παράταξής μας όσο και εμού προσωπικά για την εγκατάλειψη του χωριού, δε βρήκαμε καμία ανταπόκριση κι ούτε είδαμε, ούτε υπέπεσε στην αντίληψή μας  να πραγματοποιείται κάποιο έργο, έστω κάποια παρέμβαση μέχρι τώρα που θα βελτίωνε τη σημερινή τραγική εικόνα.
      Κατά καιρούς διάφοροι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Δημάρχου περιφέρονται στο χωριό μας και στους γύρω δρόμους του με μηχανήματα του Δήμου, προσπαθώντας να δείξουν στους κατοίκους, που μάταια περιμένουν ότι ο δήμος δεν τους έχει ξεχάσει και είναι δίπλα τους, πως κάτι κινείται.
     Όμως οι ουσιαστικές παρεμβάσεις εκ μέρους του Δήμου, τις οποίες είχε εξαγγείλει ο κ. Δήμαρχος σε τηλεοπτικές κάμερες και μέσα ενημέρωσης την επομένη της καταστροφής, έμειναν στα λόγια και στις υποσχέσεις. Ο Δήμος έδειξε παντελή αδιαφορία  για τις πρωτοφανείς ζημιές που υπέστησαν δρόμοι, σπίτια και περιουσίες κατοίκων, χωρίς να κάνει καμία ουσιαστική παρέμβαση ή κάποιο έργο υποδομής, θωρακίζοντας το χωριό, για να αποτρέψει στο μέλλον τέτοιου είδους δυσάρεστες καταστάσεις.
     Εδώ θα ήθελα να υπενθυμίσω στους κατοίκους ότι  ο κ. Δήμαρχος και ορισμένοι σύμβουλοί του συμπεριφέρονται  κατά τρόπο αλαζονικό, ίσως και “εκδικητικό” θα έλεγα εξαιτίας του αποτελέσματος που προέκυψε από τις δημοτικές εκλογές του φθινοπώρου του 2010, τιμωρώντας έτσι τους συγχωριανούς μας και το χωριό, χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν τους ότι κινδύνεψαν και ανθρώπινες ζωές αυτήν την ημέρα.
     Κύριε Δήμαρχε, πιστεύουμε ότι θα καταλάβετε επιτέλους την τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθε το χωριό μας και ότι σύντομα θα κάνετε ό,τι είναι απαραίτητο για τη βελτίωση της υποδομής, την αποκατάσταση των ζημιών και της εικόνας του Ματσουκιού, χωρίς να λαμβάνετε σοβαρά από εδώ και στο εξής  τις εισηγήσεις που σας κάνουν σύμβουλοί σας, οι οποίοι θέτουν εμπόδια στην ανάπτυξη του χωριού μας και δε θέλουν το καλό του.
  
                                      -   Ο    -
                                         Δημοτικός σύμβουλος Β. Τζουμέρκων
                        ΝΑΚΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ