Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Μετακινούμενοι κτηνοτρόφοιΜεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί αυτό το χρονικό διάστημα στους μετακινούμενους κτηνοτρόφους. Αιτία είναι οι έλεγχοι του Κτηνιατρείου Ιωαννίνων, αναφορικά με την παρουσία των κοπαδιών στους θερινούς ορεινούς βοσκότοπους του Δήμου Β. Τζουμέρκων, αλλά και του Δήμου των Κεντρικών Τζουμέρκων.
          Η παρουσία των κοπαδιών κατά τη θερινή περίοδο, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στους ορεινούς βοσκότοπους, αποτελεί προϋπόθεση για  να λάβουν οι Κτηνοτρόφοι οικονομική επιδότηση.
          Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα ελέγχων «ξεκίνησε» από το Κτηνιατρείο της Άρτας, το οποίο και προέτρεψε  το αρμόδιο Κτηνιατρείο των Ιωαννίνων να κάνει τους σχετικούς ελέγχους.
          Γεγονός είναι ότι  το Κτηνιατρείο των Ιωαννίνων, αφού συγκέντρωσε τους κτηνοτρόφους στην Πράμαντα το Φθινόπωρο του 2011, τους ενημέρωσε-προειδοποίησε σχετικά με την τήρηση του χρονικού ορίου για τη νέα περίοδο (Καλοκαίρι 2012), καθώς επίσης ότι αυτές οι αρμοδιότητες θα  περάσουν από το 2013 στους Δήμους. Εξάλλου οι σχετικές προειδοποιήσεις επαναλήφθηκαν και φέτος,  την Άνοιξη του 2012, προς τους κτηνοτρόφους και όχι μόνο, μάλιστα τους έχει αποσταλεί και ενημερωτικό έγγραφο.
Συνεπώς πολλοί κτηνοτρόφοι το γνώριζαν έγκαιρα. Ο Δήμος το γνώριζε; Ή ήταν απών; Και αν το γνώριζε, γιατί δεν ενημέρωσε έγκαιρα όλους τους κτηνοτρόφους; Πώς σχετίζεται το αρχικό ΑΙΤΗΜΑ του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης προς το Δήμο Β. Τζουμέρκων για πληροφόρηση αναφορικά με ζητήματα του Δήμου, μεταξύ των οποίων και αυτό που αφορά στους κτηνοτρόφους με πιθανή καταγγελία για ελέγχους;
          Το παραπάνω έγγραφο, με τις πληροφορίες που ζητούσε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης από το Δήμο, το κυκλοφορούσε η συμπολίτευση στους κτηνοτρόφους πολύ πιο γρήγορα από τους ελέγχους του κτηνιατρείου Ιωαννίνων στα κοπάδια, που σημαίνει πως ο Δήμος  γνώριζε τους επερχόμενους ελέγχους. Και αφού τους γνώριζε, ενημέρωσε ΟΛΟΥΣ τους κτηνοτρόφους;  Ή η θέληση της συμπολίτευσης ήταν να γίνουν οι έλεγχοι;                    
      Το Κτηνιατρείο μπορεί αυτεπάγγελτα να ασκήσει ελέγχους. Αν όμως υποθέσουμε ότι έγινε καταγγελία στο Κτηνιατρείο ΑΡΤΑΣ, τότε γεννιέται το ερώτημα:  ποιος είχε όφελος από αυτή  την καταγγελία;                      Η αντιπολίτευση ή η συμπολίτευση; Η οποία συμπολίτευση είναι αυτή που ψήφισε την εισήγηση του Δημάρχου στο θέμα «ρύθμισης των βοσκοτόπων» και συγχρόνως γνώριζε ότι σε ένα χρόνο θα αναλάβει ο ίδιος ο Δήμος τις αρμοδιότητες του Κτηνιατρείου και φροντίζει από τώρα να  έρθουν “στρωμένα” τα πράγματα στη διάδοχη κατάσταση;
          Ως εκ τούτου, οι έλεγχοι του 2012 του Κτηνιατρείου Ιωαννίνων, αν υποθέσουμε ότι “βολεύει” κάποιους, αυτοί δεν είναι άλλοι παρά ο κος Δήμαρχος και η παράταξή του.
          Να γνωρίζει ο κος Δήμαρχος ότι η πολιτική του ταιριάζει σε “αγαθούς” κτηνοτρόφους δημότες. Επειδή όμως οι προαναφερόμενοι δεν είναι “αγαθοί” καλό θα ήταν να την  αλλάξει.