Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων ...... ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΤο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων συνεδρίασε στις 24 /10/2012 με δύο ημερήσιες διατάξεις και 64 θέματα συνολικά.
          Η προηγούμενη συνεδρίαση είχε γίνει στις 27/8/2012.
          Ο νόμος προβλέπει συνεδριάσεις κάθε μήνα.
          Αν δεν υπήρχαν πολλά θέματα και συνάμα δεν ήταν επείγοντα θα συμφωνούσαμε, για λόγους οικονομικούς, να αργήσει να γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο πέραν του μηνός.
          Οι δύο συνεδριάσεις στις 24/10/2012 είχαν και πολλά και σοβαρά θέματα, όπως ΧΥΤΑ, κανονισμός ύδρευσης, οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας,  κ.α.
          Αποτέλεσμα;  Άρχισε η πρώτη συνεδρίαση στις 5 το απόγευμα και διακόπηκε η δεύτερη στις 3,30 το πρωί της Πέμπτης, ενώ απομένανε περίπου άλλα 20 θέματα, δηλαδή θα τελειώναμε το πρωί της άλλης ημέρας. Η μεθόδευση τέτοιων Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου οδηγεί και σε φαινόμενα όπως αυτό που έγινε,  συγκεκριμένα  εισηγητής Σύμβουλος δεν είχε εισήγηση και να σκεφτείτε ο Δήμαρχος «φρόντισε» και  προγραμμάτισε να ακολουθήσει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής (απαρτίζεται από Δημοτικούς συμβούλους) με πολλά θέματα και αυτή η Συνεδρίαση.
          Φαρσοκωμωδία;  Εσκεμμένη υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου; Αλαζονεία στην άσκηση της εξουσίας από τον Δήμαρχο; Ένα ή όλα μαζί τα προηγούμενα;
          Εμείς ως Δημοτική παράταξη δεν θα νομιμοποιούμε με την παρουσία μας τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
          Πάντως είναι λυπηρό για τους Δημότες του Δήμου Β. Τζουμέρκων να διαπιστώνουν ότι ο Δήμαρχος προσπαθεί  να παρασύρει και το Δημοτικό Συμβούλιο σε διακοσμητικό ρόλο, σαν να μην έφτανε η δική του ανυπαρξία.