Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Αλλαγές σε αξιώματα του Δήμου

«ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Ο Δήμαρχος άλλαξε τους τρεις από τους πέντε Αντιδημάρχους, για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα  της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Αντιδήμαρχος στα «Βλαχοχώρια» είχε αντικατασταθεί  (μετά την παραίτησή του Συρρακιώτη πρώην Αντιδημάρχου) και ανέλαβε νέος Αντιδήμαρχος από τους Καλαρρύτες.

Ο Αντιδήμαρχος Τζουμέρκων  παρέμεινε ο ίδιος (ο μοναδικός από τους πέντε) και είναι ο μόνος από τον πρώην Δήμο Τζουμέρκων.

Όπως και μοναδική είναι από τον πρώην Δήμο Πραμάντων η νέα Αντιδήμαρχος  που αντικατέστησε τον προηγούμενο Αντιδήμαρχο, ο οποίος είχε κατά γενική ομολογία πετυχημένη παρουσία.

Συνέχισε να εκποσωπείται ο πρώην Δήμος Κατσανοχωρίων με δύο Αντιδημάρχους. Πιθανώς η συγκεκριμένη περιοχή να παρουσιάζει μεγαλύτερα προβλήματα, είτε από σκοπιάς διοίκησης, είτε από σκοπιάς αναζήτησης ψήφων για τις επόμενες εκλογές, είτε για προεκλογικές υποσχέσεις και ισορροπίες. Πάντως πολλά προβλήματα αντιμετώπισε ο Δήμος από τους αντικαταστημένους Αντιδημάρχους, κυρίως λόγω αλαζονείας στην άσκηση της εξουσίας και της άποψης (σε παράφραση) «το κράτος είμαι εγώ».

Με την αρχή του νέου έτους, έγινε και αλλαγή στον Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου (Πρόεδρος, Αντιδήμαρχος, Γραμματέας) με αντίστοιχες μυστικές ψηφοφορίες από τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Το Προεδρείο εκλέγεται και δε διορίζεται από τον Δήμαρχο.
Πρόεδρος: Εξελέγη Σύμβουλος από την πλειοψηφούσα παράταξη (όπως προβλέπεται) προερχόμενος από την Τ.Κ Μονολιθίου, ο κος Μέγας Ευάγγελος, του πρώην Δήμου Κατσανοχωρίων. Για την εκλογή του Προέδρου η παράταξή μας  ψήφησε «λευκό» προσδοκώντας να  πεισθεί στην πορεία της θητείας του συγκεκριμένου Προέδρου για τους λόγους που τον πρότεινε  ο Δήμαρχος και αυτοί οι λόγοι να σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με την παρουσία του στις συνεδριάσεις.

Αρκετά κωμικοτραγικά συνέβησαν στην πορεία των συνεχών εκλογικών διαδικασιών. Έφθασε στο σημείο ο Δήμαρχος να ζητά, από Σύμβουλο της μείζονος Αντιπολίτευσης, να του δείξει το ψηφοδέλτιο πριν το ρίξει στην κάλπη (και να σκεφθείς ότι πρόκειται για μυστική ψηφοφορία).Όμως  βοηθήσαμε τον Δήμαρχο να αντιληφθεί το ολίσθημα του και να ζητήσει συγνώμη, έτσι ώστε να συνεχισθεί η διαδικασία.

Πάντως έγινε κακή αρχή με τον θεσμικό ρόλο του Προεδρείου. Αυτό γιατί δεν κάλεσε, ως όφειλε ο Πρόεδρος, τα άλλα δύο μέλη του Προεδρείου   να συμμετάσχουν στην διαδικασία εκλογής των μελών της οικονομικής επιτροπής και συγκεκριμένα της  Αντιπροέδρου και του Γραμματέα οι οποίοι προέρχονται από τη δική μας παράταξη!! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό δεν θα συνεχισθεί.

Άλλο ευτράπελο της διαδικασίας ψηφοφορίας ήταν με τα ψηφοδέλτια που βρέθηκαν στη κάλπη με τα «πουλάκια τσίου». Σύντομα θα δοθεί συνέχεια στο παραπάνω θέμα και θα πέσουν οι μάσκες.

Κλείνοντας, να ευχηθούμε σε όλους τους διορισμένους και εκλεγμένους συναδέλφους, καλή επιτυχία στο έργο τους. Ο Δήμος έχει ανάγκη των υπηρεσιών τους, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος είναι ενιαίος, ανεξάρτητα από την χωροταξική προέλευση των Αρχόντων του. Εξάλλου η παροιμία αναφέρει «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».