Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Αμοιβή κ. Λάνταβου Αλκιβιάδη ...... 500 ευρώ μηνιαίως!!!!!!


Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού μας Συμβουλίου, εδώ ταιριάζει η λαϊκή παροιμία, « Γιάννης  κερνάει, Γιάννης πίνει».

      Δεv μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο διορισμένος Πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου μας κ. Λάνταβος Αλκιβιάδης , τον οποίο γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, όσο κανείς άλλος, έφερε σ’ αυτήν την αίθουσα ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο την αμοιβή του,   που ανέρχεται στο ποσό των 500 € μηνιαίως, σε πάρα πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες και συγκυρίες για το Δήμο μας και τα οικονομικά του.

       Κύριε Δήμαρχε, κοντεύετε να γίνετε «γραφικός», όταν, σε όλη την διάρκεια του χρόνου, μάς  υπενθυμίζετε ότι ο Δήμος δεν έχει χρήματα για έργα ουσίας, επειδή έχουν μειωθεί κατά πολύ τα έσοδα από ΚΑΠ και ΣΑΤΑ, ότι δύσκολα τα φέρνετε βόλτα, ότι θα κλείσετε το Δημαρχείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ότι τα χρήματα επαρκούν μόνο για την πληρωμή του προσωπικού, ότι η χρονιά βγαίνει δε βγαίνει και πολλές άλλες δικαιολογίες, αλλά για τη μηνιαία αμοιβή των 500 € στον αγαπημένο σας σύμβουλο, ισχύει το: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!!!

          Εσείς κύριε Δήμαρχε και οι σύμβουλοί σας, διαδίδετε δεξιά και  αριστερά, ότι κόπτεστε για το καλό του Δήμου και των δημοτών μας, αλλά ψεύδεστε!!! Το μόνο που σας ενδιαφέρει, είναι το ατομικό σας συμφέρον και οι οικονομικές απολαβές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σημερινό θέμα που τώρα συζητάμε.

          Το σημερινό αίτημα του Προέδρου της Κοινωφελούς επιχείρησης για χορήγηση 500 € μηνιαίως είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτο, ντροπιαστικό, προκλητικό (ο κόσμος έξω πεινάει), αντικοινωνικό, απάνθρωπο, άκρως συμφεροντολογικό και υποτιμά τη νοημοσύνη των περισσότερων συμβούλων σε αυτή την αίθουσα!!!!

          Συνάδελφοι, το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό. Απορούμε και μας προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση κύριε Δήμαρχε, πώς συμφωνήσατε σε αυτό το απαράδεκτο αίτημα και εσείς κύριε Πρόεδρε, πώς το συμπεριλάβατε στην ημερήσια διάταξη, όταν υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα για συζήτηση που απασχολούν το Δήμο!!

          Θα μπορούσατε κύριε Δήμαρχε, με τα χρήματα που διεκδικεί ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς, να εκτελέσετε κάποιο έργο ουσίας ή αντιπλημμυρικό έργο στο χωριό του, το Ματσούκι, για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

          Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, για τη στήριξή τους στις καταστροφικές πλημμύρες που έγιναν τελευταία στο Ματσούκι και ιδιαίτερα το δημοτικό σύμβουλο κο Μάνθο Παναγιώτη, για το ιδιαίτερο και συνεχές ενδιαφέρον του.

          Να απευθυνθούμε στους συμβούλους της συμπολίτευσης και να τους πούμε ότι σε λίγο θα κληθείτε να πάρετε θέση δια της ψήφου σας πάνω στο ζήτημα αυτό!

          Να γνωρίζετε ότι, εάν συμφωνήσετε, γίνεστε και σεις μέρος του προβλήματος αυτού και θα πρέπει να δώσετε εξηγήσεις στους συνδημότες μας και στον κόσμο γ’ αυτή σας την επιλογή!

          Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη χορήγηση αυτού του ποσού και το καταψηφίζουμε.
 Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Β. Τζουμέρκων