Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Θράσος χωρίς όρια


Οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, όπως εξάλλου και κτηνοτρόφοι άλλων Δήμων  του Νομού Ιωαννίνων, δέχτηκαν δειγματοληπτικά τη θερινή περίοδο 2012 έλεγχο από την κτηνιατρική υπηρεσία του Νομού Ιωαννίνων, σχετικά με την παρουσία των κοπαδιών τους σε βοσκότοπους των αντίστοιχων Δήμων.

 Ο συγκεκριμένος έλεγχος ανεξάρτητα αν έγινε αυτόβουλα από τη κτηνιατρική υπηρεσία ή κατόπιν υπόδειξης προς την κτηνιατρική υπηρεσία, (θεωρούμε ως πιθανόν το πρώτο) όπου στην δεύτερη περίπτωση πρέπει να αναζητήσουμε ποιος είχε όφελος να το κάνει (σίγουρα όχι η μείζων αντιπολίτευση), μεσολαβήσαμε αποτελεσματικά αφενός προς την αιρετή Περιφέρεια αφετέρου προς τη κτηνιατρική υπηρεσία, να ζητήσουν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για λόγους καιρικών συνθηκών, να εγκρίνει τετράμηνης αντί πεντάμηνης παρουσίας των κοπαδιών στους θερινούς βοσκοτόπους.

Πριν περίπου δέκα ημέρες από σήμερα, μας διαβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης, ότι εγκρίθηκε το παραπάνω αίτημα.

Το θράσος χωρίς όρια που αναγράφεται στην επικεφαλίδα, έχει να κάνει μ’ αυτά που διαρρέουν τα παπαγαλάκια της Δημοτικής αρχής. Τι διαρρέουν; Θα έρθει στα Γιάννενα την ερχόμενη βδομάδα εκπρόσωπος  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προσκεκλημένος με προσωπική παρέμβαση Αντιδημάρχου του Δήμου, για να ρυθμίσει το θέμα. 

Δόλια τακτική και μεθόδευση προγενέστερων χρόνων η οποία  απευθύνονταν τότε σε αγαθούς δημότες.

Θα επανέλθουμε στο συγκεκριμένο θέμα σε επόμενη ανάρτηση με περισσότερα στοιχεία για την αποκάλυψη του απύθμενου θράσους. Η κοροϊδία και ο θεατρινισμός, έχουν τα όριά τους.