Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Συνέχεια: Του………. Θράσος χωρίς όρια


Επανερχόμενοι στο θέμα των μετακινούμενων κτηνοτρόφων, όπως εξάλλου είχαμε υποσχεθεί, παραθέτουμε τα παρακάτω τρία έγγραφα:

Το αίτημα του Περιφερειάρχη Κου Καχριμάνη Αλέκου προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με την μετατροπή της πεντάμηνης παραμονής κοπαδιών σε ορεινούς βοσκοτόπους, σε τετράμηνη παραμονή. Ημερομηνία 24-12-2012.

1)    Την έγκριση του αιτήματος για τετράμηνη παραμονή των κοπαδιών από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Ημερομηνία 30-1-2013.   

               ΕΓΓΡΑΦΟ 2 ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 
 

 
2)    Κοινοποίηση από τον Περιφερειάρχη προς τους Δημάρχους  την έγκριση του Υπουργού για τετράμηνη παρουσία. Ημερομηνία 7-2-2013      

                  ΕΓΓΡΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ  ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ο υπηρεσιακός παράγοντας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος «καλέστηκε» από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων  να μεσολαβήσει στην επίλυση του αιτήματος, ήρθε σήμερα  (18-2-2013) στα Γιάννενα; Και αν ήρθε ποιο ζήτημα έλυσε; Αυτό που λύθηκε με Υπουργική απόφαση από τις 30-1-2013;

Οι Βουλευτές τις παλιές εποχές, στην επίλυση αιτημάτων των συνδημοτών τους, απαντούσαν με το γραφικό πλέον σήμερα «δια των ενεργειών μου». Αυτοί τότε μεσολαβούσαν τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό για την επίλυση των αιτημάτων τους.

Σήμερα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων με το να πλάθει σενάρια επιστημονικής φαντασίας  με σκοπό την άγρα ψήφων είναι εκτός εποχής και οι παραπάνω μεθοδεύσεις αποτελούν ενέργειες με απύθμενο θράσος, έστω «εκμεταλλευόμενη» μία απλή συνωνυμία. Έχουν και οι ραδιουργίες τα όρια τους.

 

Υ.Γ: Το μικρό πρόβλημα που προέκυψε, με ποια παρέμβαση θα το λύσει ο Δήμαρχος;